SMS'er giver store besparelser

Sygehusene i Region Midtjylland har 34 procent færre udeblevne patienter

Hver måned bipper 9000 sms'er fra hospitalsvæsnet ind hos borgere i Region Midtjylland. Beskeden minder dem om, at de har en aftale på et af regionens sygehuse, og det har vist sig at være en stor fordel.

Efter systemet blev indført i 2008 har det nemlig vist sig, at sms-påmindelserne har resulteret i 34 procent færre udeblivelser fra aftaler. Det betyder samtidig store besparelser.

En aflyst behandling kan nemlig koste op imod 25.000 kroner, hvis patienten ikke møder op. Aflyser patienten derimod aftalen i god tid, kan en anden person rykkes op af ventelisten til hurtigere behandling. 7500 operationer blev aflyst i 2010 på grund af udeblevne patinter, oplyser Sundhedsstyrelsen.

- Vi begyndte med et pilotprojekt i 2008, og alt pegede på, at der nærmest kun var fordele. Det koster næsten ingenting, glider nemt ind i afdelingernes hverdag, og en stikprøve-rundspørge viste, at patienterne også er glade for at få den lille påmindelse, forklarer Mogens Engsig-Krarup, der er chef-strateg i IT hos Region Midtjylland.

Vil have flere mobilnumre

Den eneste udfordring i sms-ordningen lige nu er, at patienternes mobilnumre oftest først kommer sygehusene i hænde efter første behandling. Derfor vil Region Midtjylland fra foråret gøre det til standard, at det allerede er hos de praktiserende læger, patienternes mobilnumre bliver sendt med, når der bliver lavet en henvisning til behandling på et hospital.

Region Midtjylland har udviklet sms-systemet sammen med Capgemini og OnlineCity.