Smittetallene går den gale vej i Midt- og Vestjylland

Skive Kommune og Struer Kommune er især hårdt ramt i Midt- og Vestjylland.

Smittetallene stiger blandt midt- og vestjyderne. De seneste uger har flere fået coronavirus, og det får nu Midt- og Vestjyllands Politi til at advare.

Særligt Skive og Struer kommune er hårdt ramt, men faktisk ligger 10 af de 11 kommuner i midt- og vestjyllands politikreds over bekymringsgrænsen med flere end 20 smittede per 100.000 indbyggere.

- Det er helt afgørende, at vi alle gør en indsats. Vi skal sørge for, at ord bliver til handling. De mange anbefalinger har kun effekt, hvis de bliver til noget i virkeligheden i alt, hvad vi gør. Vi skal stå sammen om at stoppe smitten, selv om det kræver, at vi holder afstand, siger politidirektør for Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen i en pressemeddelelse.

Struer Bibliotek tog i dag et nyt redskab i brug mod coronasmitte.

Mange arrangementer aflyst

Både Skive- og Struer kommuner har i forbindelse med efterårsferien aflyst en række kommunale arrangementer og har opfordret kultur- og foreningslivet til at gøre det samme

Antallet af smittede stiger fortsat i Struer Kommune. Når man taler om incidens - altså hvor mange smittede, der er per 100.000 indbyggere - så lander Struer Kommune nu på en kedelig førsteplads.

- Vores oplevelse er, at foreningerne og kulturlivet har forstået situationens alvor og har taget opfordringen til sig og langt hen ad vejen aflyst arrangementer og ellers taget ekstra forholdsregler. Og det er simpelthen så vigtigt, så vi ved fælles indsats får vendt udviklingen og stoppet smittespredningen, siger borgmester i Skive Kommune, Peder Christian Kirkegaard.

I Struer Kommune er det særligt de mange raske smittebærer, som er bekymrende, fordi de kan komme til at sprede smitten yderligere.

- Vi har i Struer Kommune haft flere coronasmittede, der ikke har udvist symptomer, og som derfor først er blevet testet, da personer i omgangskredsen fik symptomer. Det understreger jo netop, hvor vigtigt det er, at vi alle sammen – også vi raske – holder god afstand til andre og følger myndighedernes anbefalinger, siger borgmester i Struer Kommune, Niels Viggo Lynghøj.

Begge kommuner fortæller de dagligt er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, for at yde den 

Sundhedsstyrelsens fem generelle råd:

Mange testmuligheder

Lige nu kan personer uden symptomer i Midt- og Vestjyllands politikreds blive testet for coronavirus i Silkeborg, Viborg, Skive, Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing og Tarm. Man skal dog huske at bestille tid.
Man kan også – uden tidsbestilling – blive testet ved en testbil i Skive. Det vil man indtil videre kunne til og med næste fredag den 23. oktober. Lige nu holder testbilen ved Ådalskolen, men den vil holde et nyt sted fra på lørdag.
I den kommende weekend bliver det også muligt at blive testet uden tidsbestilling ved Midtpunktet på Thyholm.
Har man symptomer på COVID-19, skal man kontakte sin læge og derigennem få en henvisning til test.

Incidenstal fordelt på kommuner per 15/10 2020 kl. 8.00:


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.