Slagteri til kamp mod kalve-eksport

Danish Crown vil hjælpe landmænd, der vil lægge om til kalveproduktion. Det gælder om at bevare de danske arbejdspladser.

I et forsøg på at bevare produktionen og arbejdspladserne i Danmark vil oksekødsdivisionen i Danish Crown give økonomisk støtte til produktionen af slagtekalve.

Selv om Danish Crown giver landmændene nogle af Europas højeste priser for kødet, bliver eksporten af spædkalve ved at stige. Man regner med, at der i år bliver eksporteret 37.000 dyr - simpelthen fordi det ikke kan betale sig for landmændene at få dem slagtet i Danmark.

Den udvikling vil Danish Crown have vendt, og koncernen er derfor klar med støtte til landmændene inden for tre kategorier: Nybygningstillæg, ombygningstillæg og introduktionstillæg.

- Hvis der for eksempel er nogle unge mennesker, der gerne vil lægge om til kalveproduktion, vil vi gerne hjælpe dem på vej, siger direktør i Danish Crown Beef, Lorenz Hansen.

En landmand, der får støtte under ordningen med nybygningstillæg, kan få 50 øre ekstra per kilo kød i fem år.

Danish Crown har kreaturslagterier i Holstebro, Tønder og Holsted, men er i øjeblikket ved at bygge et nyt storslagteri som erstatning for slagterierne i Tønder og Holstebro.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.