Skolelukninger på vej

Herning Kommune klar til store forandringer på skoleområdet. Kommunen offentliggør en rapport om skolevæsenet for de næste 12 år.

De næste 12 år falder elevtallet med godt 800 svarende til ni procent. Det viser en en omfattende analyse foretaget af kommunens embedsmænd. De har også lavet en række scenarier for, hvordan kommunen kan spare penge ved at lukke en række mindre skoler, slå skoler sammen og bygge nyt.

Formand for Børne og Familieudvalget, Joan Hansen fra Venstre vil ikke udelukke, at der kan komme skolelukninger i næste byrådsperiode, men hun understreger, at formålet er at sikre fremtidens skolevæsen.

Skolerne i Herning Kommune har ellers været fredet - indtil nu. Men Venstres gruppeformand, Søren Green, siger, at partiets løfte om ikke at lukke skoler udløber ved kommunalvalget til november.

Se kommentar fra Jytte Korsgaard, formand for Borgerforeningen i Fasterholt, hvor en at de lukningstruede skoler ligger:

01:15 Luk video

Læs rapporten her:

 http://www.herning.dk/sitecore/shell/Controls/Rich%20Text%20Editor/~/media/Dokumenter/Borger/Familie/Skole/Fremtidens%20Skole/Fremtidens%20skolevaesen%20i%20Herning%20Kommune%20pdf.ashx