Skoleleder skeptisk over for fjernundervisning

Kontakten mellem lærer og elev kan ikke erstattes af en mand, der toner frem på en skærm, siger skoleleder fra Hee.

Undervisning på Hee Skole
Undervisning på Hee Skole

Regeringens forslag om - som et forsøg - at bruge fjernundervisning i folkeskolen får en hård medfart hos flere skolefolk.

- Når man underviser børn, handler det meget om relationen mellem lærer og elev - kontakten, humoren, måden man kan iscenesætte undervisningen og fornemmelsen af, hvad er det for udfordringer lige netop det her barn skal have. Og det kan altså ikke erstattes af en mand, der toner frem på en skærm, siger skoleleder Birgit Paabøl Svendsen fra Hee Skole.

1:18
Se interview med skoleleder Birgit Påbøl Svendsen, Hee Skole, her

Som et led i sin vækstplan planlægger regeringen at forsøge sig med fjernundervisning i de dele af landet, hvor det ikke er muligt at tiltrække uddannede lærere. Ledigheden blandt lærere er helt nede på 1,3 procent. Derfor skal det undersøges, hvordan det fungerer, hvis eleverne får undervisning via et webkamera.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby siger, at fjernundervisningen hverken kan eller skal erstatte nærheden mellem lærer og elev.

- Det her kan være et tilbud, som måske kan bygge videre på den vigtige lærer-relation, så man på en mindre ø kan have lærerne ude på nogle tidspunkter, og så kan man køre noget af undervisningen på et senere tidspunkt. Og jeg synes ikke, at der er nogen skade i, at vi lader nogle skoler gøre forsøg med at se, hvad virker og hvad virker ikke, siger hun.

 

 

1:07
Ellen Trane Nørby forklarer her om baggrunden for forsøget med fjernundervisning

 

 

4:06
Se indslag fra 19.30-nyhederne her.