Sko-mysterie på efterskole: Mistænker ræv for at stå bag

Eleverne på Klejtrup Musikefterskole har i den seneste tid fået stjålet deres fodtøj.

På Klejtrup Musikefterskole har man den seneste tid oplevet, at forskellige typer af fodtøj er forsvundet. Det er en mindre gruppe af elever, som har været udsat for noget, som man lige nu betegner som et tyveri.

quoteVi begyndte at spekulere i, hvem der mon stjal dem

Camilla Mørk, viceforstander på Klejtrup Musikefterskole

- 4 par fodboldstøvler og et par løbesko var pludselig væk, og vi begyndte at spekulere i, hvem der mon stjal dem, siger viceforstander Camilla Mørk.

På skolen var de begyndt at overveje, om nogle af eleverne muligvis kunne stå bag. Pilen pegede dog i en anden retning, da skolens pedel, Preben, havde lagt mærke til nogle mærkelige ekskrementer ude foran skolen.

SE her hvordan pedellen opklarede fodboldstøvlemystriet
Ekskrementer fundet i området omkring skolen.
Ekskrementer fundet i området omkring skolen.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Han begyndte derfor at afsøge området, og på hans rundtur fandt han en bunke sko halvvejs gravet ned med tydelige bidemærker. Han viste det derefter til skolens øvrige personale.

- Så så jeg et opslag på facebook om, at en nabo til skolen hver aften mistede sine arbejdssko, eller at de lå forskellige nye steder. Ifølge naboen skulle det altså være en ræv, der stod bag, siger viceforstanderen. 

Afbidte sko fra elever på Klejtrup Musikefterskole.
Afbidte sko fra elever på Klejtrup Musikefterskole.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Teorien om, at det skulle være en ræv, der har været på spil, er måske ikke så usandsynlig. Det vurderer en vildtkonsulent hos Naturstyrelsen efter at have taget et kig på et billede af dyrets ekskrementer.

- Der er dækvinger af skarnbasser og så er der mirabellesten - det er meget typisk for en ræv. Det kunne sagtens være en ræv det her, siger Steen Fjederholt, som er vildtkonsulent hos Naturstyrelsen.

Selvom episoden bliver taget med et smil på Klejtrup Musikefterskole, så er der fortsat en elev, der mangler sine løbesko.

En bunke sko blev fundet halvvejs gravet ned.
En bunke sko blev fundet halvvejs gravet ned.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.