Skivemødet dag 1 - sådan var programmet

Se dagens program for Skivemødet her.

Debattørerne er klar. Meningerne er mange. Skivemødet er i fuld gang. Landets politiske og kulturelle spidser diskuterer netop nu, hvordan vi får skabt et stærkt fællesskab mellem land og by. Over to dage og med Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle, som kulisse, sætter arrangørerne fokus på, hvordan vi får helet det, de kalder kløften i et delt Danmark.

TV MIDTVEST sender debatterne live på vores hjemmeside, i vores gratis streaming-app TV MIDTVEST Play og på vores kanal.

Samtalerne på Jenle finder sted på to scener fredag og lørdag, og samtidig vil der være masser af debat på Posthustorvet i Skive. Her med et mere lokalt fokus.

”Vi har i år en stærk blanding af garvede Christiansborg-politikere, provokerende debattører, innovative lokale erhvervsfolk og en masse unge med store forventninger til fremtiden på programmet”, siger Søren Vester, sekretariatschef for Skivemødet.

19.55 sender TV MIDTVEST en længere reportage fra Skivemødet.

Program:

10.00 – 10.15: Velkomsttale ved Poul Pedersen og fællessang til tonerne af en af Jeppe Aakjærs klassikere. (Teltet)

10.15 – 10.45: Morgendagens bæredygtige samfund. Musikeren Mads Langer taler med lokale unge fra Skive College og Skive Gymnasium om emner som bæredygtighed og grøn energi. (Teltet)

PAUSE

11.00-11.30: Hvordan ligger landet med uddannelsestilbud og muligheder for alle? Elsebeth Gerner Nielsen, Rektor Kolding Designskole, Cirsten Justesen, Campuschef Erhvervsakademi Dania, Skive, Pernille Weiss, spidskandidat for Det Konservative Folkeparti til Europaparlamentsvalget, Andreas Steenberg, folketingspolitiker for Det Radikale Venstre, og Helle Solvang, moderator. (Laden)

11.30 – 12.30: Finansiering. Fokus på mulighederne og udfordringerne i yderområderne.(Teltet)

12.30 – 13.00: Danmark i balance. Forfatter, debattør, radiovært og foredragsholder, Knud Romer, taler med Christian Have om, hvordan vi får skabt et Danmark i balance. (Laden)

PAUSE

13.15 – 14.00: Danmark i balance. Formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen-Dahl, gæster igen Skivemødet til en snak om, hvorvidt vi har fået skabt en bedre balance siden sidste år. (Laden)

14.00 – 14.50: Bringer medierne Danmark i ubalance? Christian Jensen, chefredaktør på Politiken, Jacob Nybroe, chefredaktør på Jyllands-Posten, Lisbeth Knudsen, chefredaktør på Mandag Morgen, og Ulrik Haagerup fra Constructive Institute diskuterer mediernes rolle i det delte Danmark. (Laden)


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.