Skive: Det har været hårdt

Det var to meget lettede skoleledere, TV/MIDT-VEST mødte kort efter beslutningen om at bevare Skive og Nørre Nissum Seminarium blev truffet.

- Helt ærligt, så er det ikke rimeligt, at vi har været igennem denne proces to gange. Så klar lyder meldingen fra Skive Seminariums uddannelsesleder Jens Godiksen.

Han var sammen med studielederen fra Nørre Nissum, Svend Aage Poulsgaard, meget tilfreds med den beslutning, bestyrelsen fra VIA University College kom frem til på bestyrelsesmødet mandag aften.

- Der er mange studerende, medarbejdere og undervisere, der bliver rigtigt glade, siger Svend Aage Povlsgaard og fortsætter:

- Beslutningen betyder, at vi har selvfølgelig har en opgave med stadig at bevare den kvalitet, der kræves.

Uenighed i bestyrelsen

Der blev forhandlet om en aftale helt til det sidste. Og bestyrelsen har ikke været enig, da de mødtes tidligere på dagen, fortæller Johannes Flensted-Jensen, bestyrelsesformand for VIA University College.

- Nu er enighed noget sjovt noget. Man har altid forskellige synspunkter. Vi har ikke været helt enige, men heller ikke helt uenige, lød det fra ham i minutterne efter afgørelsen.

Han understreger, at beslutningen er en fastholdelse af den beslutning, som bestyrelsen traf allerede for to år siden.

- De kan fortsætte, så længe de lever op til kvalitetskriterierne, uddyber Johannes Flensted-Jensen.

Grunden til bestyrelsen tog spørgsmålet om lukning op igen var, at der havde rejst sig nogle spørgsmål angående de beregninger over driften af skolerne, der var blevet lavet.

- Vi bad om at få en analyse af økonomien, og det er den, vi har gennemgået, forklarer bestyrelsesformanden.

Delegationen fra Skive kan nu drage hjem fra Aarhus med den gode nyhed i bagagen, men debatten om seminariets fremtid har krævet kræfter.

- Det er hårdt, at vi hele tiden skal forholde os til at være lukningstruede, siger Jens Godiksen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.