Skat og politiet har taget biler og møbler fra rockere

En forsøgsordning mellem Skat og politiet om inddrivelse har båret frugt. Ordningen, der blandt andet har kørt i Midt- og Vestjylland, bredes nu ud til hele landet.

I en ny forsøgsordning mellem politiet og Skat har tre politikredse i løbet af seks måneder inddrevet knap en million kroner af personer, som nægter at betale deres bøder til statskassen.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse. Ordningen er et initiativ fra den seneste bandepakke. Indtil nu har den kun kørt i en håndfuld politikredse, herunder hos Midt- og Vestjyllands Politi, men aftalepartierne har besluttet at udbrede samarbejdet mellem politiet og Skat til resten af landet.

- Med et styrket samarbejde med Skat kan politiet nu hurtigt få afklaret, om en person med mange værdier på sig skylder penge til det offentlige. Og er det tilfældet, kan de inddrive gælden på stedet.

- Det er et godt konkret værktøj, som vi nu breder ud til resten af landet. Der skal være respekt for samfundets regler, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i en pressemeddelelse.

Skat har med politiet arbejdet systematisk sammen om at inddrive gæld hos primært personer i rocker- og bandemiljøet. Det har resulteret i, at Skat har inddraget gæld gennem udlæg i biler, friværdi i ejendomme, designermøbler, lamper og kontanter.

Ifølge pressemeddelelsen løber det samlet op i 371.336 kroner i perioden fra 1. marts 2017 til 31. august 2017.

Herudover har indsatsen hevet omkring 600.000 kroner i land med kontroller, ransagninger eller visitationer af både rockere, bandemedlemmer, men også ganske almindelige mennesker, der har skyldt penge til det offentlige.

Forsøgsordningen er kørt mellem Fyns Politi, Østjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi. Politiet forventer, at ordningen er bredt ud i hele landet omkring 1. maj.

/ritzau/