Sigtelse: Drab og voldtægt

Politiet er klar med flere sigtelser mod den formodede drabsmand, Kristian Heilmann.

Her til morgen, klokken 9.00, vil der blive afholdt grundlovsforhør i Retten i Viborg mod den 39-årige Kristian Heilmann, som politiet har anholdt for mordet på pædagog Judy Meiniche Simonsen fra Vinderup. Her vil Kristian Heilmann først og fremmest blive sigtet for manddrab som følge af omkring 18 knivstik.

Også voldtægt

Sigtelsen mod den formodede drabsmand lyder også på voldtægt eller forsøg på voldtægt af særlig farlig karakter. Obduktionsrapporten blev afsluttet sent torsdag aften, så rapporten er ikke klar endnu, men sigtelserne bygger på udtalelser fra retsmedicinerne og det faktum at offeret blev fundet afklædt. Når der er tale om særlig farlig karakter i en voldtægtssag, er strafferammen op til 12 år. Kristian Heilmann vil også blive sigtet for brugstyveri på de to biler, som han stjal i forbindelse med sin flugt.

Ikke selv til stede

Kristian Heilmann vil ikke selv være til stede ved grundlovsforhøret, på grund af de skader han pådrog sig, da han kørte galt torsdag. Han har adskillige knoglebrud og indre kvæstelser, men han er uden for livsfare.