Signe Bruun sætter målrekord i dansk magtdemonstration

Med fem mål satte Signe Bruun dansk målrekord, da Bosnien & Hercegovina blev banket i VM-kvalifikationen.

Bosnien & Hercegovina blev banket med hele 8-0 her til aften af det danske kvindelandshold.

Det blev til endnu en dansk fodboldopvisning, da kvindelandsholdet torsdag spillede sin tredje kamp i VM-kvalifikationen.

Bosnien-Hercegovina var på besøg i Viborg og fik danske prygl. Pernille Harder og co. vandt med hele 8-0. Kampen var mere eller mindre allerede afgjort ved pausen, hvor Danmark førte 4-0 efter fire mål af en ustyrlig Signe Bruun.

Hun nettede igen i anden halvleg og satte dermed rekord for flest mål scoret af én spiller i en dansk kvindelandskamp.

Med sejren tromler Danmark videre i kvalifikationsgruppe E, hvor det indtil videre er blevet til tre sejre i tre kampe og en imponerende samlet målscore på 23-0.

Bosnierne blev nærmest fra første sekund sat under belejring af Danmark. Kun seks et halvt minut holdt gæsterne stand.

Et hjørnespark fra den danske assistdronning Sofie Svava blev headet i mål af Signe Bruun, og så var festen i gang i Viborg.

Svava havde inden kampen haft næstsidste berøring på 6 seks af Danmarks 15 mål i VM-kvalifikationen og fortsatte altså med at fodre sine holdkammerater torsdag.

Cirka midtvejs i første halvleg fandt Svava igen Signe Bruun - denne gang med et indlæg - og så stod der 2-0.

Bruun fuldendte sit hattrick, da hun for tredje gang pandede bolden i mål ti minutter før pausen. Denne gang var det ikke Sofie Svava, men Katrine Veje, som serverede bolden for Bruun.

Der stod Danmark - og Signe Bruun - på det hele. Tre minutter senere blev det 4-0. Denne gang viste Lyon-spilleren, at hun også kunne med fødderne, da hun med flot boldkontrol prikkede kuglen i kassen efter en elegant tæmning i feltet.

Bruun havde ikke fået nok. Lidt over ti minutter inde i anden halvleg gjorde hun det til 5-0 og satte altså målrekord.

Mille Gejl fik derefter lidt tid i spotlightet ved at score til 6-0. Ti minutter senere blev Bruun skiftet ud akkompagneret af en stor klapsalve fra publikum, som altså havde været vidne til et stykke dansk fodboldhistorie.

Pernille Harder stemplede ind i 80. minut med sin scoring til 7-0. Sara Thrige lukkede målfesten med 8-0-målet i sidste minut i den ordinære spilletid.