Siemens-strejke breder sig: - Det er jo en mafiakultur

Siemens-medarbejdere landet over har nedlagt arbejdet. Det skyldes stor utilfredshed med fyringen af en fællestillidsmand.

Siemens Engesvang
Foto: Privatfoto

Tirsdag nedlagde de første Siemens-medarbejdere arbejdet i protest mod ledelsens beslutning om at fyre virksomhedens fællestillidsmand. Siden da har strejken bredt sig som en steppebrand i Siemens' forskellige afdelinger. Torsdag morgen er medarbejderne i Esbjerg, Ølgod, Tinglev, Aalborg, HIPark i Herning og Lindø gået hjem, og det forventes, at endnu flere afdelinger vil gå med på strejken i løbet af dagen.

- Vi vil gerne i dialog med ledelsen, men det har der ikke været vilje til, fortæller tillidsmand for offshore-medarbejderne i Siemens Gamesa, Lars Hamburger. 

Strejke er nødvendigt

Uroen begyndte tilbage i december, hvor ledelsen besluttede at flytte fællestillidsmanden, der hidtil har haft base i Aalborg, til afdelingen i Brande. Fællestillidsmanden ønskede dog ikke at arbejde fast i Brande, og han blev derfor opsagt per 1. juli. 

Fyringen har skabt forargelse blandt medarbejderne, og de har derfor følt det nødvendigt at nedlægge arbejdet. Medarbejderne har stillet krav om, at opsigelsen trækkes tilbage, og at fællestillidsmandens ansættelsesforhold minimum genforhandles, men det har ledelsen, ifølge Lars Hamburger, blankt afvist. 

- Man krummer tæer

Lars Hamburger retter især sin kritik mod ledelsen, der, ifølge ham, ikke har gjort noget for at løse problemet. 

- Ledelsen gør ikke noget. Enten er de handlingslammet, eller også er det udtryk for stor arrogance, siger Lars Hamburger til TV MIDTVEST og tilføjer:

- Det er jo en mafiakultur, hvor man åbenbart vil spille folk ud mod hinanden. Der går noget af holdånden, og det er jo efterhånden sådan, at man krummer tæer, når man fortæller folk, at man er ansat i Siemens. 

Siemens ønsker ikke at kommentere sagen i detaljer, men kommunikationschef Jan Kristensen bekræfter, at der lige nu er strejke. 

- Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, men vi vil ikke kommentere på det, da det er en personsag, lyder det fra Jan Kristensen.