SF vil beskytte landdistrikterne

Socialistisk Folkeparti vil sørge for, at der altid bliver taget hensyn til landdistrikter og øer, når nye lovforslag fremsættes.

Fremover bliver der måske i højere grad taget hensyn til yderområderne. I hvert fald hvis det står til Socialistisk Folkeparti.

quoteDet viser, at politikerne er opmærksomme på dagsordenen og klar over behovet for at sætte fokus på de landdistriktsmæssige konsekvenser.

Steffen Damsgaard, formand, Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd har foreslået, at man indfører et såkaldt landdistriktsfilter på lovgivningen, så den til enhver tid siddende regering - i modsætning til i dag - tydeligt skal redegøre for de landdistriktsmæssige konsekvenser, når der fremsættes et lovforslag.

Det forslag får nu opbakning fra SF på Christiansborg. De vil genfremsætte sit beslutningsforslag om, at der altid skal foreligge en analyse af, hvilke mulige konsekvenser, der kan være for landdistrikter og øer ved nye lovsforslag.

- Jeg påskønner, at SF genfremsætter sit beslutningsforslag om et landdistriktsfilter på baggrund af den kampagne, vi har ført igennem længere tid. Det viser, at politikerne er opmærksomme på dagsordenen og klar over behovet for at sætte fokus på de landdistriktsmæssige konsekvenser, nye lovforslag kan have, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Nu håber de i Landdistrikternes Fællesråd, at partierne vil stemme for beslutningsforslaget.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.