Seks frontale sammenstød: Journalist kører i simulator med en promille på 1,1

For at blive klogere på, hvordan alkohol påvirker vores evne til at køre bil, har vi prøvet kræfter med en spirituskørsel-simulator.

01:26

Journalist Charlotte Hansen kører i en simulator, der viser hende, hvordan det er at køre bil med en alkoholpromillle på 1,1.

- Det var ubehageligt. Jeg havde ingen kontrol, og jeg korrigerede alt for langsomt. 

FOKUS PÅ ALKOHOL I TRAFIKKEN

  • I uge 47 har TV MIDTVEST fokus på spirituskørsel. 
  • Midt- og Vestjyderne topper statistikken på antallet af sigtelser for spirituskørsel. 
  • Siden 2010 er antallet af sigtelser for at føre en bil i alkoholpåvirket tilstand faldet en smule. Men de seneste fire år er antallet stagneret.

Sådan sagde Charlotte Hansen, der er journalist på TV MIDTVEST, efter hun havde kørt ti minutter i en simulator, der viste hende, hvordan det er at køre bil med en alkoholpromille i blodet på 1,1. 

Simulatoren gør det svært for føreren at orientere sig. Det fortæller Kurt Kristiansen, der er kørelærer på Gudenådalens Køreskole i Ulstrup.

- Det er en øjenåbner for dem, der prøver simulatoren. Den illustrerer, hvordan ens reaktionsevne bliver sløvet, siger han.

Kørte af vejen 24 gange

Charlotte Hansen fortæller, at det var en voldsom oplevelse at sidde i simulatoren. 

- Jeg blev nødt til at holde så stort et fokus på overhovedet at holde mig på vejen, at jeg slet ikke kunne orientere mig om, hvad der ellers skete omkring mig, fortæller hun. 

På de ti minutter, hun sad i simulatoren, kørte hun syv km. På den strækning havde hun seks frontale sammenstød med andre biler. Hun kørte over i den forkerte vejbane tre gange, og hun kørte af vejen 24 gange. 

Du kan se, Charlotte Hansen prøve kræfter med simulatoren i vidoeen øverst i artiklen.   

00:28 Luk video