Se prognosen: Så mange indbyggere kommer til og falder fra i din kommune

En befolkningsfremskrivning viser, at flere kommuner skal kæmpe hårdt for at holde indbyggertallet.

Det vil fortsat gå den forkerte vej med indbyggertallet i flere midt- og vestjyske kommuner. I hvert hvis man skal tro en ny befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik, som spår et fald i syv af de 13 midt- og vestjyske kommuner.

Det vil blandt andet gå hårdt ud over Lemvig Kommune, der går fra 19.722 indbyggere i 2020 til 17.501 i 2045.

Ringkøbing-Skjern, der ellers aktivt forsøger at få flere tilflyttere til kommunen, må også notere sig et fald fra 56.594 til 54.376 indbyggere i 2045.

- Jeg havde da hellere set vækst, og det vil jeg også arbejde for, lyder reaktionen fra Ringkøbing-Skjerns borgmester, Hans Østergaard (V).

Borgmesteren siger, at kommunens egne fremskrivninger tyder på knap så stort et fald som det, Danmarks Statistik lægger op til. Og så understreger han, at kampagnerne for flere tilflyttere bestemt ikke har været forgæves. 

- Det havde set værre ud, hvis vi ikke havde taget de tiltag. Det tager også lang tid, inden man får virkningen af sådanne tiltag. Vi bilder os faktisk ind, at man ser en virkning af det nu. Der kommer unge mennesker tilbage til kommunen. Det har der selvfølgelig altid gjort, men der kommer flere nu, siger Hans Østergaard.

De største midt- og vestjyske kommuner kan ifølge fremskrivningen glæde sig over flere skatteborgere. Silkeborg går for eksempel fra 94.026 indbyggere i 2020 til 111.010 i 2045.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.