Se kort: Her er der ingen hjertestarterteams

Mange byer har hjertestartere, men kun få har hjertestarterteams, som kan være nødvendigt.

Flere og flere byer får permanente hjertestartere sat op rundt omkring. Det kan være et nødvendigt redskab i akutte livstruende situationer. Men en anden vigtig ting er førstehjælperordninger, som består af personer, som kan rykke ud ved de akutte situationer og hente samt administrere hjertestarterne. 

Der er flere steder her i landsdelen, hvor man ikke har et hjertestarterteam i nærheden. 

For et halvt år siden faldt Henning Kristensen fra Velling ved Ringkøbing om med hjertestop og var død i syv minutter. Heldigvis for ham skete uheldet i København, hvor der var mange mennesker omkring ham, der kunne yde hjælp med hjertemassage. Han slap uden nogen fysiske mén. 

Var uheldet sket i hans eget hjem i den lille vestjyske landsby, er han sikker på, at han ikke havde overlevet. Ingen ville nemlig have haft mulighed for at hente byens hjertestarter.

En gruppe borgere i Velling efterlyser derfor nu flere frivillige førstehjælpere i Region Midtjylland.

Se på kortet nedenfor, om der er et hjertestarterteam i nærheden af dig. 

De røde hjerter er steder, som har et team. De gule hjerter er der, hvor man enten lige har fået etableret et eller får et i 2016.  
De røde hjerter er steder, som har et team. De gule hjerter er der, hvor man enten lige har fået etableret et eller får et i 2016.  

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.