Se hvor stormen rammer

Stormen rammer Midt og Vestjylland i aften omkring klokken 23.

Hanstholm, Thorsminde og Thyborøn bliver hårdest ramt, når stormen kommer. Mange steder er der allerede kommet en del nedbør, men det værste skulle være overstået i løbet af dagen. Den kraftigste vind kommer fra sydvest og vest. Det oplyser meteorolog Marika Nielsen fra DMI i Karup. Se her under hvordan stormen bliver i nærheden af dig.

Viborg, Skive og Herning

Omkring Viborg kan der komme kuling omkring 15 meter i sekundet, og vindstøddene kan blive op til stormstyrke, på omkring 24,5 meter i sekundet. Marika Nielsen oplyser, at det i Skive kan blive en anelse kraftigere end i Viborg, mens hun forventer, at der i Herning er chance for, at vinden bliver lidt mildere end i Viborg.   

Ringkøbing

I Ringkøbing og omegn vil der komme kuling omkring 20 meter i sekundet, og vindstøddene kan komme helt op på orkanstyrke.

Holstebro og Thisted

Bor man i Holstebro eller Thisted, kan man forvente en hård og måske stormende kuling, hvor det vil blæse 18-22 meter i sekundet. Vindstøddene vil have karakter af stærk storm med 28-29 meter i sekundet.

Vestkysten

Op langs vestkysten, hele vejen fra Ringkøbing Fjord til Jammerbugt, bliver stormen værst. Her vil det blæse mellem 21 og 25 meter i sekundet, og der vil være vindstød af stærk storm på over 32,6 meter i sekundet.

Jo længere mod vestkysten man kommer, jo kraftigere vil storm og vindstød være. Men selvom det ikke bliver nær så kraftigt inde i landet, kan der stadig komme vindstød. På grund af de store mængder regn der er kommet, er jorden så blød, at træer nemmere kan vælte.Der vil være færre vindstød inde i landet end ved kysten, men i forbindelse med byger kan der komme vindstød helt inde i midtjylland. På grund af store mængder regn er jorden efterhånden så blød, at træer nemmere kan vælte.

Gode råd

For at være forberedt til aftenens storm har Beredskabsstyrelsen fordoblet sit beredskab i Jylland. Materiale og udstyr er desuden klargjort og tjekket en ekstra gang. For at komme bedst igennem aftenens storm opfordrer Beredsskabstyrelsen til, at man følger deres tre stormråd:

1) Lyt til vejrudsigten og følg myndighedernes anvisninger.

2) Fjern eller fastgør løse genstande omkring huset.

3) Hav en lygte og en batteridrevet radio klar, hvis strømmen svigter.

Se et skema, hvor du kan omregne vindens styrke til kilometer i timen. KLIK HER


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.