Sankthans bliver blæsende med risiko for regn

Selv om der falder regn i weekenden, er det ikke nok til at få landet helt væk fra tørkeperioden.

Dette års sankthans og dagen op til bliver en blæsende affære med risiko for blæst af stormstyrke ved kysterne. Det oplyser DMI.

- Fredag starter med skyer og regn i den sydlige del af landet, men ellers bliver det en forholdsvis tør dag, siger vagthavende Klaus Larsen.
    
- Vi kan dog ikke komme uden om, at det fortsat er temmelig blæsende.
    
Ved den jyske vestkyst er der risiko for hård kuling og kraftige vindstød. I resten af landet vil vinden være jævn til hård.
    
Der kan komme enkelte byger og lokal torden i de sydøstlige egne, men i resten af landet ser vejret ud til at blive pænere.
    
Solen vil skinne, mens temperaturerne fredag kommer op på 18 grader.
    
- Det bliver lidt varmere end i går, men stadig ikke helt oppe på de temperaturer vi oplevede i maj, siger Klaus Larsen.

Søndag bliver en smule varme

Lørdag og søndag bliver det tørt med nogen eller en del sol, men med risiko for lokale regnbyger.
    
- Først på weekenden kan der være perioder med lidt mere skyet vejr, men det forsvinder igen, siger Klaus Larsen.
    
Lørdag ligger temperaturerne på mellem 15 og 19 grader, mens søndag bliver et nøk varmere med temperaturer mellem 18 og 22 grader.
    
- Vi vil fortsat få let til frisk vind fra nordvest, men det er ikke det helt store. Lørdag og søndag vil der lokalt være enkelte byger, siger Klaus Larsen.
    
Flere steder landet over er der udstedt forbud mod at tænde sankthansbål lørdag, da der fortsat er meget tørt mange steder.
    
- Hvis man skulle helt væk fra tørken, skulle der falde næsten 30 millimeter regn, og det er vi langt fra. Selv om der er faldet lidt vand i nat, er her stadig tørt, vurderer Klaus Larsen.
    
- Det er ikke det mest optimale sankthansvejr, men vi har dog oplevet værre med meget mere regn og blæst.
    
/ritzau/
  

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.