Salget stiger hos Pernille - Corona-dagene bliver strikket væk

Mange har i disse dage ufrivillig ferie fra skole eller arbejde. Med alting lukket vælger flere at kaste sig over strik, puslespil og perleplader.

Midt- og vestjyder skal ligesom resten af landet vænne sig til en noget anderledes hverdag, efter covid-19 har gjort sit indtog. Strik og puslespil er lige nu et kæmpe hit.

- Vi oplever, at der er flere og flere, der gerne vil strikke nu. Folk skal ned og have fundet noget garn, for de ved ikke, hvad dagen i morgen bringer, fortæller Pernille Schrøder Lund, der er indehaver af butikken Ret og Vrang i Holstebro.

Hun oplever en stigning i sit salg og i en tid, hvor stort set alt er lukket ned, så nu har flere brug for at finde noget at fordybe sig i.

- Jeg skal have tiden til at gå. Så jeg skal have købt noget garn, så jeg kan sidde hjemme i sofaen og strikke. Man kan jo ikke gå og gøre rent hele tiden, siger Kirsten Nielsen fra Aulum, der til hverdag er bioanalytiker.

Hun har allerede fået flere bestillinger og skal til at strikke en trøje til sin nevøs barn.

Puslespil fremfor bøger

Ofte mødes man med venner og familie til en biograftur, et restaurantbesøg eller måske en fodboldkamp, men der skal findes på nye aktiviteter, man kan være fælles om.

- Vi sælger især mange puslespil, og har solgt mange opgavehæfter til børn. Især dem der ikke er begyndt i skole endnu. Så sælger vi mange perler, og så kopipapir, for børnene masseproducerer jo tegninger derhjemme, siger Sille Qvistgaard, der er indehaver af Bog & Idé Legekæden i Struer.

Hun fortæller også, at bogsalget står lidt stille, og hun tror det skyldes, at flere er samlet derhjemme. Der er ikke tid til at sidde alene og fordybe sig i en bog, og man kan ikke gå ture hele tiden.

Nogen er også tvunget til at blive hjemme på grund af sygdom. Ramt af corona eller ej, så er anbefalingen, at man bliver hjemme, hvis man er syg. Og tiden derhjemme skal bruges på noget.

- I dag var der en der skrev, at de lå syge derhjemme alle sammen, og at de rigtig gerne ville have et puslespil. De overførte til os på mobilepay, og så kørte vi ud med det, stillede det ved døren og ringede på, så det var rigtig fint, fortæller Sille Qvistgaard.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.