Sag blev væk hos politiet

Undersøgelse af vicestatsadvokat hos Bagmandspolitiet forsvandt hos Midt- og Vestjyllands Politi (arkivfoto).

Politiet er ingen vegne kommet med at undersøge, om en anklager hos Bagmandspolitiets har overtrådt loven ved at røbe oplysninger fra en straffesag.

Årsagen er, at sagen simpelt hen blev væk hos Midt- og Vestjyllands Politi, har rigsadvokaten meddelt forsvarerne i sagen om påstået kursmanipulation med aktien i Sparekassen Himmerland.

Rigsadvokaten sendte sagen til den vestjyske politikreds i februar sidste år, men den blev ikke ekspederet på den korrekte måde. Derfor er sagen ikke blevet undersøgt, har rigsadvokaten oplyst i et brev til advokat Andro Vrlic.

Han forsvarer en af de tiltalte, der har anket byrettens dom til frifindelse i Vestre Landsret. Landsretten har indledt sagen tirsdag. Flere advokater er fortørnede over, at vicestatsadvokat Hans Fogtdal fra Bagmandspolitiet på et såkaldt gå-hjem-møde for bankfolk har afspillet lydfiler, som indgår i straffesagen. Mødet blev arrangeret af Børsmæglerforeningen og fandt sted i Silkeborg.

Advokaterne har bedt om at få undersøgt, om der kan være tale om en overtrædelse af straffeloven. Såvel politikredsen som rigsadvokaten har beklaget den fejlagtige håndtering af sagen, oplyser advokat Andro Vrlic.

Han har i Vestre Landsret tirsdag fremført et krav om, at vicestatsadvokaten erklæres inhabil i straffesagen.

/ritzau/