Sådan undgår du indbrud i ferien

Sommerferien står for døren, og det betyder højsæson for indbrudstyvene. Midt- og Vestjyllands Politi giver gode råd til at forhindre indbrud, mens du er på ferie.

Få fyldt affald i skraldespanden og stil friske potteplanter i vindueskarmen. Sådan lyder to af rådene fra Det Kriminalpræventive Sekretariat ved Midt- og Vestjyllands Politi, når midt- og vestjyderne tager på ferie.

Gør den tomme bolig livlig

Mens folk slapper af på sommerferie, og boligen står ubeboet i længere tid, arbejder tyvene på højtryk.

 - Det handler selvfølgelig først og fremmest om at have gode låse og vinduer, men der er også andre måder, hvorpå man kan sikre sin bolig for eksempel ved at få boligen til at se beboet ud, skriver Midt og Vestjyllands Politi på deres hjemmeside.

Her er nabohjælp en fordel. Det er ifølge politiet den bedste måde at sikre sit hjem.

Her er politiets råd:

 - Stil friske potteplanter i vindueskarmen - Tænd lys om aftenen (benyt eventuelt et tænd/sluk ur) - Tænd en radio (benyt eventuelt et tænd/sluk ur) - Hæng vasketøj på tørresnoren - Få naboen til at parkere sin bil i din carport - Fyld affald i containeren - Sørg for græsplænen bliver slået - Sørg for din postkasse bliver tømt - Omstil fastnettelefonen til din mobiltelefon - Få i det hele taget naboen til at kigge efter din bolig

Hvis man ser et indbrud, der er i gang, kan man ringe på telefon 1-1-2.

Find flere råd her:

Stopindbrud.dk:

Det Kriminalpræventive Råd:


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.