Så skal bæverne tælles

Over hundrede frivillige skal over de næste dage tælle bæverne i Jylland for at kunne se udviklingen i bestanden.

Henover de næste tre dage skal bæverne i blandt andet Klosterheden tælles. Det står omkring 130 frivillige for. Det skriver P4 Midt & Vest.

Det ville være temmelig uoverskueligt.

- Vi er meget taknemmelige over, at så mange vil hjælpe os med at holde styr på bestanden af bævere, siger skovrider Thomas Borup Svendsen fra Naturstyrelsen Vestjylland til P4 Midt & Vest.

Bæverne breder sig

Siden de første bævere blev udsat i Klosterheden i 1999, så er bestanden vokset til langt over 200 dyr, og bæveren har bredt sig til større dele af Jylland. Det er grunden til at tællingerne af bævere i år er bredt ud til både Vesthimmerland og Skjern Åens udspring.

Nogle af de frivillige bævertællere kommer kørende i bus helt fra København. Tællingerne er nødvendige, så Naturstyrelsen kan arbejde med dugfriske tal, når de skal lave en ny forvaltningsplan for bæveren. Derfor er styrelsen taknemmelig over indsatsen fra tællerne.

- Hvis vi skulle have 130 mand ude fra tidlig morgen til sen aften og sidde med løn plus kørepenge. Det ville være temmelig uoverskueligt, siger skovrider Thomas Borup Svendsen til P4 Midt & Vest.

Yderligere 50 frivillige var med til at tælle bævere på Sjælland tidligere på måneden.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.