Så nemt er det at bestille hash med posten: Men politiet advarer

I dag kan man købe hash på nettet og få det tilsendt med posten, lyder det fra folkeskoleelever, misbrugseksperter og politiet. Vores reporter satte sig for at undersøge det.

Det er nemt at få fingrene i hash. Faktisk kan du få det leveret lige til din hoveddør. Selv elever i folkeskolen ved, hvad de skal gøre for at få fat i rusmidlet, hvis de har lyst.

- Det ville nok ikke tage os mere end 30 minutter at skaffe det, hvis det var det, vi ville. Det er ikke så svært, siger Trille Holst-Mattrup fra 9.A på Sønder Felding Skole.

Det kan nemlig gå hurtigt, hvis de unge skal skaffe hash. Det var en af grundene til, at eleverne på Kibæk Skole tirsdag havde foredrag om rusmidlet, og ifølge foredragsholderne er det nemmere end nogensinde at skaffe hash.

- Det er så let, og det kan endda blive sendt med posten, siger foredragsholder Marlene Füchsel Mikkelsen fra Drug Rebels.

For at finde ud af, hvor nemt det i virkeligheden er at skaffe hash, satte vi en af vores reportere på TV MIDTVEST til at undersøge sagen nærmere. Efter få minutter kom han i kontakt med en sælger, der ganske rigtigt med posten kunne sende hash til kunder i hele landet.

Beskederne mellem vores reporter og sælgeren blev skrevet via en app, hvor man er anonym. Sælgeren skrev, at alle varer med Post Nord kunne være fremme allerede et par dage efter, og at betalingen skulle ske med Mobilepay.

Svært at gøre noget ved

Ifølge Politiet skal man dog ikke lade sig narre, blot fordi det er nemt at skaffe hash.

quoteHvis det ser nemt ud, så skal man huske på, at det også er nemt for politiet at komme efter en

Hans Roost, politiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi

- Hvis det ser nemt ud, så skal man huske på, at det også er nemt for politiet at komme efter en, siger Hans Roost, politiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi. 

Han indrømmer dog, at det kan være svært at gøre noget ved problemet og opklare al kriminalitet, selvom de gerne ville.

- Det er noget, vi sætter målrettet ind efter alt afhængig af, hvor stort problemet er, men det er ikke altid lige nemt at opklare, siger Hans Roost.

Hos Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro oplever de, at det ofte er svært at lave forebyggende arbejde, når det er så nemt at skaffe hash.

- Hvis vi har unge i behandling, som tænker, at de gerne vil stoppe, så får de det næsten serveret, når de får trangen til at ryge, siger misbrugsbehandler Ellinor Normann.

Det er nemt at få fingrene i hash - faktisk kan du få det leveret lige til din hoveddør. Selv i folkeskolen ved de, hvad de skal gøre for at få fat i det.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.