Så meget har staten givet i erstatning for dræbte får

Det er muligt for fåreavlere at søge kompensation ved staten, hvis deres dyr bliver dræbt af en ulv.

Ulve angreb husdyr 24 gange i 2017.

Det viser tal, som TV MIDTVEST har fået af Miljøstyrelsen. Tallene dækker angreb, som styrelsen har bekræftet er blevet begået af en ulv.

Fåreavlerne i Danmark har ret til kompensation, når en ulv dræber eller skader deres dyr i så stort et omfang, at de skal aflives. Ordningen trådte i kraft den 1. juli 2014.

I 2017 er der i alt blevet udbetalt erstatninger for dræbte husdyr for 121.350 kroner til private lodsejere for de 24 tilfælde af ulvedrab.

I 2018 har der indtil videre været fem bekræftede tilfælde af ulveangreb på dyr, og erstatningen er endnu ikke gjort op. Ved det største tilfælde blev hele 21 får dræbt i februar ved Storålam ved Holstebro.

Kompensation for dræbte får og geder

Støtte til ulvehegn

Hvis man holder mindre husdyr som for eksempel geder og får, så kan man søge om tilskud til at opgradere eksisterende hegn, så de bliver ulvesikre.

Det kræver dog, at dyrene går i den såkaldte ulvezone på 330 kvadratkilometer, der går fra Holstebro, vestpå til Vemb, sydpå til Tim og østpå til Grønbjerg og så tilbage til Holstebro.

Ifølge Miljøstyrelsen dækker tilskuddet merudgiften til ulvesikring af eksisterende hegn, altså differencen mellem et nyt almindeligt fårehegn og et nyt ulvesikkert hegn.

I 2017 udbetalte staten i alt 132.456 kroner til private lodsejere, så de kunne bygge nye hegn. I år er det endnu ikke udbetalt noget, men en ansøgning er lige nu i behandling.

Tilskuddet er sat til 12 kroner meteren, og man kan højest på tilskud på 104.750 kroner.

Hvad er et ulvesikkert hegn