Så farligt er ulovligt fyrværkeri

Hvordan ser det ud, når en seks tommer krysantemumbombe springer? Få svaret her.

Den professionelle fyrværker Gunnar Knudsen gør klar til at sprænge en seks tommer krysantemumbombe. Han skyder den af under kontrollerede forhold for at vise, hvor kraftig den er, og hvor voldsom den kan være i de forkerte hænder.

- Når bomben eksploderer, så har stjernerne en ganske voldsom fart. De er stålhårde, og de har en temperatur på over 1000 grader, fortæller han.

Søndag viste vi, hvor let det er at skaffe ulovligt fyrværkeri her i landsdelen. På under et kvarter fik vi tilbudt ulovligt fyrværkeri på erhvervsuddannelserne i Herning, Skjern og Viborg samt på parkeringspladsen i Holstebro. På tre af de fire skoler fik vi tilbudt krysantemumbomber - blandt andet en seks tommer bombe, som den Gunnar Knudsen skyder af i artikelvideoen.

- Hvis man ser det her, så ring til politiet. Det er det eneste rigtige at gøre. Det er livsfarligt, og det slår ihjel, siger fyrværkeren.

I videoen demonstreres styrken i krysantemumbomber på henholdsvis fem og seks tommer. Først antændes en fem tommer bombe på omkring 120 meters afstand. Herefter flytter vi os 30 meter længere væk og gør klar til sprænge krysantemumbombe nummer to, som er en tomme større.

02:02 Luk video

Gense gårsdagens indslag om ulovligt fyrværkeri her:

04:11 Luk video