S og DF vil have udvalg til at holde snor i fiskeriminister

S og DF vil nedsætte et særligt fiskeriudvalg i Folketinget for at følge genopbygning af fiskeriforvaltningen.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil styrke den parlamentariske kontrol med regeringen på fiskeriområdet.

Partierne vil nedsætte et særligt fiskeriudvalg i Folketinget.

Det skal følge fiskeriministerens genopbygning af fiskeriforvaltningen via månedlige samråd.

Fiskeriministeren skal give årlige redegørelser for udviklingen i kvotekoncentrationen og antallet af kvotekonger, ligesom udvalget kan tage øvrige fiskerirelaterede spørgsmål op.

Rigsrevisionen har for nylig kulegravet fiskeriområdet. Her blev der fundet store problemer i de måde, de danske fiskekvoter er blevet forvaltet på.

- Fiskeriet er så vigtigt et erhverv i Danmark, at det er afgørende for både erhvervet og befolkning, at den nye fiskeriforvaltning indrettes til vores fælles tilfredshed, siger Socialdemokratiets fiskeriordfører, Simon Kollerup.

- Derfor er det vigtigt, at Folketinget styrker sin kontrol med regeringen, som jo har været enormt fodslæbende i de sidste to år.

- Nu skal der ske noget, og det skal gøres på en måde, som er tilfredsstillende for danskerne bredt set og via Folketinget, siger han.

Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, tilføjer:

- Der har alt for længe været styr på alt for lidt. Det er ikke tilfredsstillende for os som Folketing, og derfor sender vi nu et meget tydeligt signal til regeringen om, at denne her gang skal der være styr på sagerne.

- Den dårlige forvaltning har kun været til gavn for kvotekongerne, som har skummet fløden.

- Nu skal der laves en fiskeriforvaltning, som er til gavn for fiskeriet bredt set, og det vil vi følge tæt med i gennem det nye fiskeriudvalg.

I løbet af sommeren blev fiskeriområdet taget fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Det hører nu til under Karen Ellemann (V). Hun er i dag er minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti fremlægger senere i september forslaget om fiskeriudvalget. Det sker på et møde i Miljø- og Fødevareudvalget.

Det er Simon Kollerups vurdering, at der bliver et flertal for et fiskeriudvalg.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.