Rumænsk narkobilist taget med 200 km/t nær Silkeborg

En 24-årig rumænsk kvinde blev i nat anholdt ved Skægkær efter en intens biljagt.

Både lokalpolitiet i Silkeborg og Viborg blev nødt til at trykke hårdt på speederen for at følge med en hurtig Audi natten til tirsdag. Føreren bag var en 24-årig rumænsk, narkopåvirket kvinde, der sammen med en mandlig passagerer forsøgte at stikke af fra politiet. 

Lokalpolitiet i Viborg oplyser, at betjente fra Silkeborg spottede bilen kl. 01.17. De satte efter bilen, men i stedet for at standse valgte kvinden at trykke speederen i bund og sætte kursen mod Viborg. 

Her mødte en patrulje fra lokalpolitiet i Viborg bilen ved Kjellerupvej nær Kjellerup, men efterfølgende mistede de kortvarigt den hurtige bil af syne.

Politiet fik kontakt med bilen igen, og klokken 01.43 stadsede de bilen på Viborgvej nord for Skægkær og anholdte den påvirkede kvinde.

- Patruljen har anslået, at kvindens hastighed lå på op til 200 km i timen. Der er tale om vanvidsbilisme, og det er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt at køre så stærkt, fortæller politikommissær Andreas Bang Andersen fra lokalpolitiet i Viborg.

Vanvidsbilisme er en skærpende omstændighed

Den fartglade kvinde var påvirket af kokain ved anholdelsen, og sammenlagt med den høje hastighed bliver episoden kategoriseret som vanvidsbilisme under skærpende omstændigheder.

- Lige nu er vi sammen med anklagemyndighederne i gang med at vurdere, om kvinden skal fremstilles i grundlovsforhør og om hendes bil skal konfiskeres, fortæller Andreas Bang Andersen.