Ros fra politiet: De nye restriktioner bliver overholdt

Kontrol af butikker og restauranter har kun givet anledning til enkelte påtaler efter regeringens nye corona-stramninger.

Politiet uddelte onsdag gode råd til de handlende i Silkeborg. Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Butikker, forretninger og restauranter i det midt- og vestjyske har været gode til at tilpasse sig de nye stramninger, som regeringen præsenterede tirsdag aften som det nyeste middel i kampen mod coronavirus. 

Læs også Uvant situation: Betjente sendt på gaden med nye opgaver

Sådan lyder meldingen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Vi har haft patruljer ude for at sikre, at de nye restriktioner bliver overholdt, og det er gået over al forvetning. Der er grund til at rose de forretningsdrivende, siger vagtchef Jan Nørum.

De nye tiltag betyder blandt andet, at en lang række butikker og forretninger må lukke. Det gælder blandt andet frisører, barer og restauranter. Det er dog under visse begrænsninger fortsat tilladt restauranter at levere mad ud af huset. Samtidig skal dagligvarebutikker så vidt muligt sikre, at kunderne kan vaske hænder eller bruge håndsprit i butikkerne. Dertil kommer, at forsamlinger over 10 personer ikke er tilladt.

Jan Nørum fortæller, at politiets kontrol indtil videre har givet anledning til at påtale enkelte forhold, der nu skal følges op på. Men det er ikke noget graverende, understreger han.

I det hele taget har ordensmagten oplevet et par stille døgn på det seneste.

- Folk ser ud til at have affundet sig med situationen. De ved godt, at det er specielle tider, og at vi skal prøve at komme gennem det her på den bedste måde, siger Jan Nørum.

Midt- og Vestjyllands Politi vil også i de kommende dage kontrollere, om de nye restriktioner bliver overholdt.