Riskær tilbudt opstilling for KD

Kristendemokraterne í København vil opstille den flere gange bedrageri-dømte finansmand Klaus Riskær Pedersen.

 Klaus Riskær Pedersen kan være på vej i Folketinget med Kristendemokraterne.

Det skriver han på sin egen Facebook-profil, og det bliver bekræftet på Facebook-siden for Kristendemokraterne i København.

- Jeg kan på vegne af Kristendemokraternes bestyrelse i Københavns storkreds meddele, at vi har besluttet os for at invitere Klaus Riskær Pedersen til at blive vores folketingskandidat, skriver Henrik Howardsen.

- Jeg er ikke overrasket over invitationen, fordi jeg har været i dialog med partiets Politisk Økonomiske Udvalg i næsten en måned, da de er villige til at gå i retning af at lave et helt nyt skattesystem, siger Klaus Riskær Pedersen til Ritzau.

Finansmanden vil nu overveje sin beslutning henover weekenden.

Riskærs meritter

 Ser man på Klaus Riskær Pedersens tidligere bedrifter, er der dog ikke meget, som umiddelbart flugter med Kristensdemokraterne. Riskær er blevet idømt lange fængselsstraffe adskillinge gange.

Allerede i 1998 blev han idømt to års betinget fængsel, men to årsenere skærpede Østre Landsret dommen til to et halvt års betinget fængsel.

I 2002 blev Riskær idømt 3 års fængsel, et ubetinget i en sag om skyldnersvig og selskabstømning.

I 2007 gav byretten i København ham en dom på 7 års ubetinget fængsel for bedrageri og mandatsvig af  særlig grov beskaffenhed. I en ankesag i Landsretten blev straffen dog nedsat til seks års ubetinget fængsel. 

Juridisk abort

 Kristendemokraterne fremhæver sig selv som et parti med familieværdier. Riskær har selv fem børn. To fra sit første ægte skab, og siden er kommet yderligere tre til udenfor ægteskab.

I 2013 vagte finansmanden opsigt, da han havde gjort sin daværende kæreste gravid, men ikke ønskede at være far igen. Klaus Riskær foreslog dengang, at reglerne burde laves om, så fædre kunne slippe ud af faderskabet rent juridisk. Til BT sagde han dengang,

- Jeg mener, at manden også bør have en juridisk ret. Retten til inden for en vis tid at kunne vælge fra, vælge en juridisk abort. Manden skal have lov til at sige stop til den forpligtelse. 

KD-formand ikke tilfreds

Det er ikke alle i Kristendemokraternes bagland, der som et i KD-bestyrelsen flertal i København, ønsker finansmanden som spidskandidat.

Over for tv2.dk siger Stig Grenov, formand for Kristendemokraterne, at han ikke støtter Københavns Storkreds' tilbud om at opstille den kendte erhvervsmand.

- Nej, det gør jeg ikke. Vi har ikke behov for en kendt person til at føre politik for Kristendemokraterne, og jeg er sikker på, at en opstilling af Klaus Riskær ville blive tolket sådan, siger Stig Grenov til tv2.dk.

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.