Restaurantkæder har problemer med hygiejnen

Domino's, Burger King, McDonalds, Bone's, Jensens Bøfhus, Dalle Valle og Restaurant Flammen har problemer med hygiejnen, viser en gennemgang af kontrolrapporter.

Når du køber mad fra populære kæder, så kan du ikke altid regne med, at hygiejnen er i top. 

Mere end hver sjette gang Fødevarestyrelsens kontrolenhed kommer på uanmeldt besøg hos nogle af de største og mest populære restaurantkæder i Danmark, uddeler de nemlig en mindre fornøjet eller dårlig smiley. Det viser en gennemgang, Søndagsavisen har foretaget.

Avisen har gennemgået samtlige kontrolrapporter, der er lavet hos McDonalds, Domino’s, Dalle Valle, Burger King, Sunset Boulevard, Bone’s, Jensens Bøfhus og Restaurant Flammen fra den 1.1.2016 til og med 11.4.2017.

Værst står det til hos Domino’s, hvor 30,3 procent af kontrolbesøgene er endt med mindst en anmærkning. Over gennemsnittet lå også Dalle Valle med anmærkninger i 25,5 procent af besøgene og Sunset Boulevard med anmærkninger i 21,5 procent af besøgene.

- Det lyder voldsomt, for der er generelt tale om store brands og kæder i den her undersøgelse, og de bør have styr på de her ting. Det lader til, at der godt kunne være brug for noget hygiejneundervisning, siger Michael René, der er ekspert i hygiejne og fødevarer ved professionshøjskolen Metropol, til Søndagsavisen.

Plads til forbedring

I Fødevarestyrelsen er sektionsleder Kenny Larsen ikke overrasket over opgørelsens resultater.

- Det stemmer godt overens med det billede, vi generelt ser i restaurationsbranchen. Nogle af de her kæder er lidt over gennemsnittet, nogle af dem er lidt under. Det er det billede, vi forventer at se, siger Kenny Larsen.

Hos Domino’s understreger den kommercielle direktør Jørgen Nicolaisen, at de på nuværende tidspunkt har glade smileys i 94 procent af butikkerne, men erkender, at der er plads til forbedring.

- Vi tager fødevaresikkerhed og hygiejne meget alvorligt og har siden 2016 vækstet med 60 procent og åbnet 11 nye butikker. Vi arbejder konstant på at forbedre os og må konstatere, at ansættelsen 400 nye unge medarbejdere har vist sig at være en større udfordring end først antaget, siger han.

Efter Domino’s, Dalle Valle og Sunset Boulevard kommer Bone’s med anmærkninger i 17,4 procent af rapporterne. Flammen har fået anmærkninger i 17,2 procent, Burger King i 14,2 procent, Jensens Bøfhus i 11,1 procent og McDonalds i 6,8 procent af rapporterne. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.