Renovationsselskab konkurstruet: Kan give dyrere skraldemænd

Renovationsselskabet Renorden er konkurstruet. Det kan betyde dyrere affaldshåndtering i tre midt-og vestjyske kommuner.

Det kan blive dyrere at få tømt skraldespanden for borgere i Lemvig, Holstebro og Struer.

Det store norske renovationsselskab Renorden, der står for affaldshåndteringen i 35 danske kommuner, er konkurstruet, og det kan få konsekvenser. Det skriver Finans.dk.

Det kriseramte selskab kan måske ikke overholde sine lånekrav inden udgangen af juni og risikerer dermed at gå konkurs.

- For kommunerne vil et kollaps betyde nye udbudsrunder, og for forbrugerne vil det betyde dyrere indsamling af husholdningsaffald, da andre udbydere vil kræve en højere pris, siger investeringsøkonom Per Hansen til Finans.dk.

Renorden indsamler dagrenovation, batterier, papir og emballageaffald og går selskabet konkurs, så kan det altså betyde højere priser på affaldssortering i tre midt- og vestjyske kommuner.

- Der er ingen tvivl om, at de danske kommuner har fået gode priser hos Renonorden. Derfor kan et kollaps i Renonorden påvirke priserne for forbrugerne i de berørte danske kommuner. Derudover vil der vente et stort arbejde for kommunerne med at indgå nye kontrakter, fordi det skal gå hurtigt. Affaldet er der hver dag, om man vil det eller ej, siger Jacob Hartvig Simonsen, der er direktør i interesseorganisationen Dansk Affaldsforening til Finans.dk.

Hvor meget dyrere affaldssorteringen kan ende med at blive for borgerne i det midt- og vestjyske er endnu uvist. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Forbrug.