Rekordmange elever på efterskole

28.800 unge er i august tjekket ind på en af landets 246 efterskoler. Det er det højeste antal nogensinde.

Kombinationen af dannelse, faglighed og fællesskab tiltrækker flere unge end nogensinde før. I år er 28.800 elever startet på efterskole, og det er historisk rekord.

Det er nemlig det højeste antal siden den første efterskole åbnede for knap 170 år siden. 
Fordelt på regioner er det kun Fyn, der oplever en mindre tilbagegang. Alle de øvrige regioner går frem. 

- Et efterskoleophold er en fantastisk forberedelse til resten af livet, både fagligt og menneskeligt. Vi ved, at unge, der har gået på efterskole, har markant større sandsynlighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse, siger formand for Efterskoleforeningen Troels Borring 

Efterskoler

Forældre vil have fællesskab og robuste børn

Der er mange årsager til efterskolens popularitet, mener foreningens f 

ormand. Men et øget fokus på dannelse og fællesskab i samfundsdebatten smitter sandsynligvis af på forældrene, siger Troels Borring:

- Alle forældre ønsker at klæde deres børn bedst muligt på til fremtiden. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at efterskolens fokus på det forpligtende fællesskab er en af hovedårsagerne til, at forældre vælger skoleformen. Jeg tror, at det er et udtryk for, at forældrene oplever et stigende konkurrencepres, der øger presset på den enkelte. Det kræver robusthed at håndtere. Og det skal de unge lære at håndtere selv men også i fællesskab med andre, der er forskellige fra dem selv. Den ballast får man i høj grad på efterskolen.

 
 
Foto: Efterskoleforeningen