Rekordmange danskere holdt ferie i landets sommerhuse i juli

Der var tre millioner danske overnatninger i landets sommerhuse i juli. Tyskerne manglede dog, viser tal.

Det er blevet til rekordmange overnatninger i sommerhusene i juli (arkivfoto).
Det er blevet til rekordmange overnatninger i sommerhusene i juli (arkivfoto).
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Mange danskere blev under hjemlige himmelstrøg i sommerferien, og det har været med til at give en rekordmåned for landets sommerhuse.

I juli stod danskerne bag tre millioner overnatninger i sommerhusene, hvilket er tre procent flere end juli sidste år og ny rekord for sommerferiemåneden.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er mere end en fordobling af antallet af danske overnatninger i sommerhusene, når der sammenlignes med måneden i årene inden corona.

Der var dog færre tyske gæster end tidligere, og derfor blev juli 2021 ikke en rekordmåned, når der ses på det samlede antal overnatninger.

Højt niveau

I alt var der i juli 4,4 millioner overnatninger. Det er færre end i både 2020 og 2019, hvor der var henholdsvis 4,8 og knap 4,5 millioner overnatninger i juli.

Der er dog stadig tale om et højt niveau ifølge privatøkonom Brian Friis Helmer, Arbejdernes Landsbank.

- Vi kan med dagens tal sætte en tyk streg under, at danskerne også i år har holdt deres sommerferie herhjemme, hvor antallet af danske gæster sætter juli-rekord.

- Det vidner samtidig om, at danskerne altså ikke er forsvundet i hobetal til udenlandske rejsemål, skriver han i en kommentar.

Om højsæsonen som helhed har sat rekord, kommer der svar på om en måneds tid. Traditionelt er gæsterne ifølge økonomen primært udenlandske turister i august.

De har manglet, men rejserestriktionerne blev lempet 26. juni, hvilket kan have en effekt - både i form af flere udenlandske gæster og færre danskere, der måske i stedet er rejst til udlandet.

- Skeler vi til antallet af bookede husuger i august i de danske feriehuse, så kan vi se, at det er en smule lavere end samme tid sidste år, hvilket indikerer, at der ikke bliver sat ny højsæsonsrekord i år, skriver Brian Friis Helmer.

Han understreger dog, at niveauet stadig er højt.