Rekordmange byggefirmaer går konkurs

Dansk Byggeri forventer, at op mod 800 byggefirmaer går konkurs i år. Det er især de mindre firmaer, der drejer nøglen om.

Murermester Torben Pedersen mærker den store konkurrence i byggebranchen. Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Alene i maj er 105 byggefirmaer gået konkurs. Det melder Dansk Byggeri.

Selvom der er stor aktivitet i byggebranchen, så er det ikke alle byggefirmaer, der klarer sig lige godt. Især de mindre byggefirmaer mærker den hårde konkurrence. 

- Vi er presset på prisen, for når vi er ude og give priser på noget, så er vi jo mange om buddet stadigvæk, siger murermester Torben Pedersen, der har 11 ansatte. 

01:20

Se hele indslaget, hvor Dansk Byggeri også medvirker. 

Luk video

For den store konkurrence i branchen betyder, at det kan være svært at levere priser, der kan få virksomhederne til at løbe rundt.  

- Hvis vi prøver at skrue priserne op, så får vi jo ingenting at lave, så det bider jo sig selv lidt, siger Torben Pedersen.

Internettet skyld i konkurser

Torben Pedersen har været i branchen i 30 år, og han har aldrig oplevet, at det har været så slemt. Ifølge ham skyldes de mange konkurser internettet.

- Folk er blevet mere bevidste på internettet. Alle sammen - også private - vil have priser hjem fra flere forskellige, siger han.

Indtil videre har der været 383 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i 2018. Det svarer til mere end to konkurser om dagen.