Rekordmange byggefirmaer går konkurs

Dansk Byggeri forventer, at op mod 800 byggefirmaer går konkurs i år. Det er især de mindre firmaer, der drejer nøglen om.

Alene i maj er 105 byggefirmaer gået konkurs. Det melder Dansk Byggeri.

Selvom der er stor aktivitet i byggebranchen, så er det ikke alle byggefirmaer, der klarer sig lige godt. Især de mindre byggefirmaer mærker den hårde konkurrence. 

- Vi er presset på prisen, for når vi er ude og give priser på noget, så er vi jo mange om buddet stadigvæk, siger murermester Torben Pedersen, der har 11 ansatte. 

Se hele indslaget, hvor Dansk Byggeri også medvirker. 

For den store konkurrence i branchen betyder, at det kan være svært at levere priser, der kan få virksomhederne til at løbe rundt.  

- Hvis vi prøver at skrue priserne op, så får vi jo ingenting at lave, så det bider jo sig selv lidt, siger Torben Pedersen.

Internettet skyld i konkurser

Torben Pedersen har været i branchen i 30 år, og han har aldrig oplevet, at det har været så slemt. Ifølge ham skyldes de mange konkurser internettet.

- Folk er blevet mere bevidste på internettet. Alle sammen - også private - vil have priser hjem fra flere forskellige, siger han.

Indtil videre har der været 383 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i 2018. Det svarer til mere end to konkurser om dagen. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.