Rejsekortet endelig til landsdelen

Nu kan midt- og vestjyderne bruge Rejsekortet som billet. Men i nogle tilfælde kan det blive dyrere end ved at købe en almindelig billet

Billetautomaterne har stået på perronerne i landsdelen i flere måneder. Det samme har ind- og udtjekningsstanderne. Men nu kan midt- og vestjyderne så endelig tage Rejsekortet i brug. DSB har som de første taget rejsekortet i brug i togene i landsdelen.

 - Det overtager billettens funktion, med et rejsekort tjekker man ind på perronen, og stiger nemt og smertefrit på toget, siger Jørgen Rasmussen, der er regionschef for DSB.

Skal erstatte billetten

Det er meningen at rejsekortet på sigt skal afløse den papirbillet, som passagererne kender det i dag. Men i Midt- og Vestjylland er busselskabet Midttrafik ikke hoppet med på rejsekort-vognen endnu, og det betyder, at det for nogle billettyper bliver dyrere med Rejsekortet, end hvis man trak en billet i automaten. Alligevel tror formanden for Midttrafik ikke, at der går lang tid, før midt- og vestjyderne kan tage den nye billettype i brug i busserne.

 - Vi tror på, at det bliver besluttet her i foråret, at vi også kommer med i Rejsekortet. Det betyder meget for pendlerne, at vi er med. Men som det er nu, risikerer man, at det bliver lidt dyrere på nogle billettyper, og så vil vi ikke være med i Rejsekortet, og det er sådan set lidt træls, siger Arne Lægaard, der er formand for Midttrafik.

Rejsekortet kan her i landsdelen kun benyttes i DSB-tog, men fra september bliver det også muligt at købe billet med Rejsekortet i Arriva-tog.

Fra i dag kan man bruge rejsekortet på de Midt- og Vestjyske perroner. Men der kan gå lang tid før kortet for alvor slår igennem her i landsdelen. For mange pendlere kan det nemlig være et dyrt alternativ til den almindelige billet