Rejsegilde i Søndervig: Om et år er Lalandia-projekt færdigbygget

Torsdag var der rejsegilde ved det nye Lalandia-projekt i Søndervig, og om et års tid forventes ferieparken er være klar til at byde gæster velkommen.

Torsdag 24. juni var en sand milepæl i det storstilede Lalandia-projekt i Søndervig. 

Den kommende feriepark kunne således fejre rejsegilde i dag og markere, at der formentlig kun er ét år til, at projektet er færdigbygget. 

- Vi fejrer, at vi er kommet så langt. Det har taget noget tid, men nu er vi her, og det vil vi gerne fejre og samtidig takke medarbejder her på pladsen, siger administrerende direktør i Lalandia, Jan Harrit. 

Til dagens rejsegilde kunne de inviterede gæster for første gang få et glimt af de indvendige rammer i det store feriecenter og badeland. I første etape af opførelsen af Lalandia i Søndervig er der udover badelandet Aquadome og centerfaciliteter opført 483 feriehuse.

Dagens milepæl er også noget, der glæder en af medarbejderne på pladsen, Bjørn Larsen. 

- Det er pissefedt og et stort skridt at nå hertil. Det har været noget af en kamp henover vinteren med vand og frost, så det er fedt at komme videre. 

Om et års tid forventes det, at byggepladsen her er forvandlet til en feriepark.
Om et års tid forventes det, at byggepladsen her er forvandlet til en feriepark.
Foto: Sine Bach Jakobsen, TV MIDTVEST

Et vestjysk præg

Undervejs har der fra lokale borgere været kritik af, at Lalandia-projektet er for stort og pompøst, til at Søndervig vil kunne rumme det. Det var en kritik, som den administrerende direktør fra Lalandia også forholdte sig til ved dagens rejsegilde. 

- Der vil altid være nogle delte meninger. Man ved fra undersøgelser, at vestkysten har brug for turister. Der er mange tyske børnefamilie, der er faldet fra, fordi udviklingen var gået i står, Jan Harrit. 

For at imødekomme kritikken fra de lokale, lover Jan Harrit, at den nye feriepark vil få et vestjysk præg, så den også appellerer til andre end blot turister. 

- Vi forsøger at tage den vestjyske natur med indenfor. Det vil sige, at der vil blive meget sand og mange af de grønne farver fra klitter og marhalm og det blå fra Vesterhavet. Vi vil gerne være et kulturcenter for de lokale herude.

Det forventes, at ferieparken vil være færdigbygget inden sommerferien 2021.