Rejsebranchen: 2018 bliver et rekordår

Vi køber rejser for mange millioner i disse år. Ifølge brancheforening ser 2018 ud til at blive største rejseår nogensinde.

Vi rejser som aldrig før, og salget af rejser synes ikke at have nået sit højdepunkt endnu. Ifølge Danmarks Rejsebureau Forening tegner 2018 til at blive et rekordår for rejsearrangørerne. 

quote- Der er ikke nogen tvivl om, at 2018 bliver et af de største rejseår nogensinde. Der er ingen afmatning overhovedet at spore i danskernes rejselyst.

Lars Thylkier, administrerende direktør, Danmarks Rejsebureau Forening

- Der er ikke nogen tvivl om, at 2018 bliver et af de største rejseår nogensinde. Der er ingen afmatning overhovedet at spore i danskernes rejselyst, og denne tendens bliver i 2018 yderligere forstærket af den meget dårlige sommer, som Danmark var vidne til i år.

- Danskerne har ikke lyst til at vente alt for længe med at bestille årets sommerferie,  siger adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier i en pressemeddelelse. 

Rejsebureauer tjener kassen

Rejsebranchen tjener masser af penge i disse år. Ifølge Dansk Brancheanalyse havde rejsebureauerne overskud på 464 mio. kr. i 2016-regnskabsåret. Allerede før året er gjort op, ser 2017 ud til at ende på et endnu bedre resultat.

Ifølge direktøren er kampen om favoritrejsemålene og yndlingshotellerne intensiveret i disse år og begynder tidligere og tidligere. Særligt omkring Middelhavet er konkurrencen blevet hårdere og kapaciteten presset i sommerens højsæson.

- Selvom Portugal og Kroatien langt fra er ukendte rejsemål, så oplever de altså i disse år en meget stor vækst. Det hænger sammen med, at der ganske enkelt ikke er nok hotelsenge at få i for eksempel Spanien, når vi nærmer os sommeren.

- Danskerne vil gerne have sol og strand på deres sommerferie, og når de klassiske rejsemål er fyldt op, må man søge mod nye rejsemål og tænke kreativt.

- Generelt er danskerne meget erfarne rejsende, der ganske vist har deres favoritter, men som også er omstillingsparate og villige til at prøve nye rejsemål, hvis situationen kræver det og mulighederne byder sig, siger Lars Thylkier.

Ifølge foreningen er danskernes foretrukne rejsedestinationer Spanien og Tyskland. 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.