Regler lukkede blomsterudstilling: Nu bliver de lavet om

Fra den 1. juli bliver det nemmere at opnå en brandgodkendelse til midlertidige arrangementer, hvor der max er 1000 personer samlet på en gang.

Blomsterudstilling
Foto: Privat

Blomsterevents og andre midlertidige arrangementer får snart nemmere ved at få en brandteknisk redegørelse.

Fra 1. juli 2022 bliver brandreglerne nemlig lempet. Det betyder, at midlertidige arrangementer ikke længere behøver at få en brandrådgiver ud for at godkende lokalerne til arrangementer.

Fremover kan kommunerne selv give den nødvendige brandtilladelse til lokaler, hvor der kun er midlertidige arrangementer 50 dage om året, og hvor der max er 1000 mennesker samlet på samme tid.

Gamle regler lukkede blomsterudstilling ned 

Tidligere har TV MIDTVEST fortalt, hvordan blomsterudstillingen ”Håb – Naturens stemme” i Hurup fik et standsningspåbud af Thisted Kommune, og blev nødt til at lukke ned 12 dage før planlagt, da udstillingen ifølge teknisk direktør i Thisted Kommune ikke havde den fornødne brandtekniske redegørelse, som det krævede. 

Den endte manden bag, Johnny Haugaard, dog med at få, og udstillingen kunne således genåbne for gæster. 

Men situationen fik Venstres folketingsmedlem Torsten Schack til at reagere på problemet.

- Det lykkedes at finde en løsning i den situation med blomsterudstillingen i Hurup, men for at det ikke skulle gentage sig i andre sammenhænge, så synes jeg, at det var vigtigt at få ændret de her komplicerede regler, fortæller han.

Møde med Boligministeriet 

Derfor bad han om et møde med Indenrigs- og Boligminister Christian Rabjerg Madsen efter påske, hvor de fandt frem til nye løsninger indenfor lovgivningen på området. 

Forslagene endte ud i en bekendtgørelse, der blev sendt til høring. Efter justeringer landede den endelige løsning i går onsdag.

Fra 1. juli gør den det lettere for driftige ildsjæle at føre deres gode ideer til arrangementer ud i livet, uden at bureaukratiske regler står i vejen, mener Torsten Schack.

- Jeg er meget tilfreds med, at de her regler nu bliver lempet, og at det fremover er kommunerne, der kan give tilladelserne til de midlertidige arrangementer. Det skal ikke være så besværligt at føre sine gode ideer ud i livet i bygninger, der ellers står ubrugte hen.