Regionsbudget: Venstre vil ikke spare på akutberedskabet

Regionsrådets budgetoplæg for 2017 lægger op til besparelser. Men Venstre ønsker ingen væsentlige ændringer i akutberedskabet.

Venstre ønsker ingen væsentlige ændringer i akutberedskabet i Region Midtjylland. 

Det fastslår Venstres nye spidskandidat og bud på en borgerlig regionsrådsformand, Carsten Kissmeyer, på vegne af en samlet Venstre-gruppe i regionsrådet.  Udmeldingen kommer i kølvandet på Region Midtjyllands seneste budgetoplæg, der ellers lægger op til mulige besparelser på de præhospitale område. 

- Akutklinikkerne og akutbilerne er en væsentlig faktor i forhold til at fastholde borgernes tryghed i en tid, hvor store omstillinger i hele sundheds- og sygehusstrukturen er under indfasning nu og i de kommende år, siger Carsten Kissmeyer og slår dermed fast, at Venstre-gruppen i regionsrådet ikke kommer til at bakke op om besparelser på området. 

- I Venstre synes vi ikke, tiden er til at ændre akutberedskabet. Hverken akutbilerne eller akutklinikkerne. Det vil vi kæmpe imod – også i den kommende forhandlinger om budgettet for 2017. Vi er optaget af, at den usikkerhed den nye sygehusstruktur m.v. har givet i nogle dele af regionen ikke yderligere påvirkes negativt.

Samme melding lød forud for forhandlingerne sidste år. Her lykkedes Venstre med at få deres fredning af akutberedskabet ført igennem. 

Akutbiler og akutklinikker skal pilles ud af sparekataloget i Region Midtjylland. Sådan siger Venstre i dag. Det samme sagde de sidste år. 

På et regionsrådsmøde den 28. september forventes politikerne at sætte et endeligt punktum for budget 2017 og dermed også for fremtidsudsigterne for regionens akutberedskab. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.