Regioner: Prisaftale på medicin et gennembrud

Det er positivt for patienterne, at prisen på sygehusmedicin nu bliver sænket med ti procent, lyder det.

Meget tilfredsstillende.

Sådan lyder det fra formand for Danske Regioner Bent Hansen (S), efter at en ny aftale mellem Danske Regioner, sundhedsministeren og Lægemiddelindustrien betyder, at prisen på sygehusmedicin bliver sænket med ti procent.

- Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at vi har fået det, vi har krævet, nemlig et tocifret rabat. Nu får vi nogle bedre priser, og det betyder, at vi kan bruge pengene med større omhu. 

- Der er jo et voldsomt pres på vores sundhedssystem. Så det er meget tilfredsstillende, at det nu lykkedes at få en bedre rabat end tidligere. 

 Jeg synes, at vi har fået et gennembrud, og det er vi i regionerne rigtig glade for. 

Aftalen betyder, at de officielle listepriser på sygehusmedicin reduceres med i alt ti procent i perioden fra 1. april 2016 til 31. marts 2019.

Tidligere har aftaler reduceret listepriserne med fem procent over tre år.

Aftalen betyder også, at priserne fremover vil blive beregnet igen, når medicinen introduceres i henholdsvis seks og ni udvalgte europæiske lande. 

Det sker ikke i dag, hvor priserne låses fast, når medicinen er markedsført i tre ud af ni lande, som Danmark sammenligner sig med. 

Spørgsmål: Hvor meget betyder ti procent egentlig – hvor meget kommer patienterne til at kunne mærke det?

- Forhåbentlig kan vi undgå nogle sparerunder og kan spare et trecifret millionbeløb over perioden. Så kan vi bruge pengene på andre ting end bare medicin.

- Jeg synes, at vi har fået et gennembrud, og det er vi i regionerne rigtig glade for. 

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.