Regionen skal spare 323 mio mere end forventet

Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger presser Region Midtjyllands budgetter så voldsomt, at der nu bliver lavet en særskilt spareplan.

Region Midtjylland skal spare 323 millioner kroner mere end forventet. Det er resultatet af politikernes ekstraordnære gennemgang af økonomien for regionen, efter Folketingets vedtagelse af finansloven for 2015.

- Stigende udgifter til medicin, nye behandlinger og regionens investeringsplan presser budgetterne voldsomt. Der er realvækst, og der er ekstra penge fra Folketinget, men ikke nok til at dække udgifterne, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S), i en pressemeddelelse.

Kendte og nye besparelser

I 2015 bliver der tale om at løse underskuddet med engangsbesparelser på i alt 205 millioner kroner. De kan forelægges regionsrådet hurtigt og sikre, at der sker besparelser allerede i år, står der i pressemeddelelsen.

For årene 2016-2019 skal der udarbejdes en spareplan, der vedtages i juni. Til den tid er de årlige økonomiforhandlinger med regeringen gennemført, og de økonomiske rammer for 2016 er dermed kendt.

Samlede besparelser på 660 millionerAf de samlede besparelser på 660

millioner kroner er 337 millioner kroner ekstraordinære produktivitets- og sparekrav. De indgår som finansiering af regionens investeringsplan og er tidligere meldt ud til hospitalerne.

Dermed er 323 millioner kroner nye besparelser.

Trækker i arbejdstøjet

- Økonomien skal hænge sammen. Det er regionsrådets ansvar, og det ansvar tager vi på os. Nu trækker vi i arbejdstøjet, og det beholder vi på sommeren over. Vi haster ikke besparelserne igennem, men vil have tid til blandt andet at drøfte dem med vores ansatte, siger Bent Hansen.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.