Region Midt vil fjerne psykiatri fra Holstebro

Regionen lægger op til at den psykiatriske afdeling på Regionshospitalet Holstebro skal fjernes.

Tidligere på året betød nedskæringer, at den psykiatriske afdeling på Regionshospitalet Holstebro blev reduceret til 23 pladser. Nu vil Region Midt helt fjerne den psykiatriske afdeling, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Planen skal diskuteres i næste uge i regionens rådgivende udvalg for psykiatri og social, og der skal træffes en beslutning sidst i august.

-Det er fuldstændig tåbeligt. Psykisk syge får det ikke bedre af at komme til Herning og dermed længere væk fra familien, som kan støtte med. Oveni er der i forvejen for få pladser, så folk bliver sendt hjem, før de er klar til det. Og flere bliver derfor indlagt igen, siger Keld S. Laursen, formand for de pårørende i foreningen ”Bedre Psykiatri” i Holstebro til Dagbladet Holstebro-Struer.

Regionen begrunder i oplægget ændringen med, at der er akut mangel på psykiatriske overlæger i Holstebro, der i øjeblikket kun har én overlæge. De psykiatriske sengepladser skal samles i Herning, og fremover bliver der 12 færre psykiatriske pladser, end der hidtil har været. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.