Regeringsindgreb: Glade forældre

Konflikten mellem lærerne og KL får nu regeringen til at gribe ind. På mandag skal eleverne igen i skole, og det er godt, siger flere forældre.

Efter næsten en måned med lockout på landets skoler besluttede regeringen torsdag formiddag at gribe ind i konflikten mellem lærerne og Kommunernes Lærerforening. Lige siden konflikten startede, har virksomheden Grene og Hydra A/S i Skjern arrangeret gratis børnepasning til alle medarbejdere. Birgit Væver, der er aktivitetskoordinator for pasningen, glæder sig over, at det nu er slut.

- Jeg synes, det er super dejligt, at børnene skal tilbage i skolen. Det har været rart at være med til og møde kollegaer på en anden måde, men jeg glæder mig til at komme tilbage til mit arbejde, siger Birgit Væver.

Hverdag igen

TV/MIDT-VEST har også besøgt Karin Clemmensen og hendes familie to gange under lockouten. Hun er glad for, at lockouten er slut fra på mandag.

- Det er godt, at det bliver hverdag igen både for børn og forældre. Så kan børnene også få indhentet noget af det, de mangler, siger Karin Clemmensen fra Højslev.

Tilfreds borgmester

Også Hernings borgmester Lars Krarup er tilfreds med regeringsindgrebet.

- Jeg synes, det er helt fair, at regeringen nu griber ind i den konflikt, der har holdt folkeskolerne helt eller delvist lukkede i den sidste måned. Det var nødvendigt at komme videre nu, siger Hernings Borgmester Lars Krarup fra Venstre.

Se et indslag om lettelse på skolerne:

På skolerne er der lettelse over at lærerkonflikten nu bliver stoppet. Ikke mindst blandt eleverne i 9. klasse. Regeringens indgreb betyder, at de nu kan få deres afgangseksamen

Her kan du se hvordan den sidste dag med lockout-pasning gik:

Børn og forældre glæder sig til mandag, hvor skolerne kører igen.

Se et indslag fra pasningen hos Grene under lockouten:

Overalt i landsdelen har konflikten konsekvenser, og det kan mærkes hos både forældre, skoler og virksomheder.

Se hvordan familien Clemmensen fra Højslev klarede sig gennem lockouten:

Mange børnefamilier kæmper hver dag med at få det hele til at hænge sammen, når børnene ikke kan komme i skole.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.