Regeringen vil spare millioner på økologi

Regeringen vil fjerne støtteordninger til økologi.

Mens regeringen på den ene side lovpriser væksten i det økologiske landbrug, lægger den samtidig op til at spare en række støtteordninger væk. Det skriver Dagbladet Information.
    
I sit finanslovsforslag har regeringen omprioriteret de såkaldte landdistriktsmidler fra EU for at finansiere blå bloks landbrugspakke. Og det går blandt andet ud over støtteordninger til økologien, som beskæres med mindst 76 millioner kroner allerede fra næste år.
    
»Det, man fjerner her, er mange af de ting, som skaber ny viden, nye markeder og samarbejder, der fremmer økologi. Der er tale om en gradvis afmontering af den politik, som har gjort Danmark til verdens førende økologination, både i forhold til salg, omstilling i offentlige køkkener og forskning. Så det er bestemt ikke en positiv udvikling,« siger direktør i Økologisk Landsforening Paul Holmbeck til Information.
    
Væk er blandt andet 30 millioner kroner årligt i investeringsstøtte til ny teknologi og innovationshjælp i små økologiske virksomheder. Og bevillingerne til både økologiforskning og erhvervsudvikling stopper efter i år.
    
Ifølge Paul Holmbeck er sidstnævnte pulje på 15 millioner kroner årligt tidligere blevet brugt på blandt andet at afprøve nye plantesorter og nye strategier i staldene.
    
»Det giver simpelthen ny viden. Og det har vi brug for. Økologisk landbrug er meget vidensintensivt, og vi har i år 500 nye økologer, der skal komme godt fra start,« siger Paul Holmbeck til Information.
    


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.