Regeringen vil skære i LAG-midlerne

Regeringen omlægger landdistriktsmidler, og det betyder færre støttekroner til kultur- og erhvervsprojekter.

Der bliver færre penge til projekter, der skaber liv på landet.

Regeringen vil ifølge JydskeVestkysten spare på de såkaldte LAG-midler, der støtter erhvervs- og kulturprojekter i landdistrikterne.

Midlerne reduceres med en tredjedel i 2017, og det vækker bekymring hos Landdistrikternes Fællesråd.

- Vi er stærkt bekymrede, for det er en stor procentdel af et lille beløb, man har skåret væk. Det er vi rigtig kede af, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd til avisen.

I 2015 var der 94,2 millioner kroner til rådighed til landdistriktsprojekter. Det beløb falder i 2017 til 63 millioner kroner.

Mange projekter får støtte fra LAG-midler

Pengene i puljen bruges til forskellige initiativer landet over, hvor såkaldte Lokale Aktions Grupper fordeler penge til projekter, som kan skabe aktivitet, fornyelse og arbejdspladser i de hårdtprøvede landdistrikter.

- Der findes rigtig mange gode projekter der kan være med til at skabe arbejdspladser og udvikling. Det er gode og sunde projekter der får nej, og det er selvfølgelig beklageligt, siger Steffen Damsgaard.

Besparelsen er ifølge JydskeVestkysten opstået, fordi regeringen ønsker at omprioritere midler inden for landdistriktsprogrammet.

Der skal således kanaliseres penge til indsatser, der kan reducere udledningen af kvælstof. Det sker som led i den landbrugspakke, der blev forhandlet på plads før jul.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) siger i en mail til JydskeVestkysten, at besparelserne på LAG-midlerne er helt i overensstemmelse med EUs regler.

 

/ritzau/TV MIDTVEST

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.