Regeringen vil skabe bedre ledere i det offentlige

Der skal være bedre ledere på landets børnehaver, skoler og plejehjem. Kommission skal finde løsningen.

Anført af Sophie Løhde (V), minister for offentlig innovation, vil regeringen gøre op med mangelfuld service i den offentlige sektor.

Målet er bedre velfærd i hverdagen, og første skridt bliver at skabe bedre ledere i landets daginstitutioner, på skoler, plejehjem og hospitaler.

Derfor søsætter Sophie Løhde (V) en særlig ledelseskommission, der skal forbedre såvel kvaliteten af velfærden som arbejdsglæden for medarbejderne, skriver Berlingske.

Kommissionen markerer startskuddet til en stort anlagt reform af hele den offentlige sektor, der beskæftiger omkring 800.000 mennesker og årligt forbruger 540 milliarder kroner.

- Ledelse er i sidste ende afgørende for, hvilken kvalitet du og jeg møder som borgere i vores velfærdsinstitutioner, og vi har en ambition om at forny den offentlige sektor og sikre, at vi kan levere højere kvalitet i vores velfærdsydelser end i dag, siger Sophie Løhde til Berlingske.

Ledelseskommissionen blev onsdag præsenteret på et pressemøde, og her forklarede ministeren, at ledelsen i det offentlige mindst skal være på niveau med ledelsen i den private sektor.

- Vi har en klar ambition om, at vi skal have ledelse af højeste kvalitet i den offentlige sektor - både når vi sammenligner os internationalt, og når vi sammenligner os med den private sektor, siger hun.

Kommissionen skal om ti måneder komme med konkrete forslag til, hvor den offentlige sektor kan ledes og drives bedre.

Den nedsatte kommission bliver en del af en samlet reform af sektoren, der også ventes at stille skarpt på blandt andet mindre bureaukrati og anvendelse af ny teknologi.

Der gemmer sig "et kæmpepotentiale" i en reform af den sektoren, men der er en række faldgruber. Det forklarer Nikolaj Bukh, professor ved Aalborg Universitet med speciale i offentlige ledelse og økonomistyring.

- Man er nødt til at komme ned i detaljen, når man skal finde "best practice". Det er billedligt talt ikke nok at vide, at pillen virker, for hvis vi ikke ved, hvorfor den virker, kan vi ikke bruge den andre steder, siger han til Berlingske.

/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.