Regeringen vil ikke love at afskaffe jordskatterne

Kristian Jensen og Jakob Ellemann forsikrer dog landmændene om, at de har forståelse for deres situation.

Regeringen er ikke umiddelbart indstillet på at opfylde et ønske fra Landbrug & Fødevarer om at lade landmændene slippe for at betale jordskatter.

quoteDet er et ambitiøst forslag. Jeg kan godt forstå det. Jeg tror også, at der er mange bilejere, der gerne vil have fjernet registreringsafgiften

Jakob Ellemann-Jensen, miljø- og fødevareminister

Forslaget kommer ovenpå sommerens ekstreme tørke, der vurderes at koste dansk landbrug 6,4 milliarder kroner.

Både finansminister Kristian Jensen (V) og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) understreger, at de har stor forståelse for, at landmændene har brug for hjælp. De siger, at regeringen lige nu overvejer, hvordan det skal ske.

Men om det konkrete forslag siger Jakob Ellemann-Jensen til TV MIDTVEST.

- Nu har jeg hørt om forslaget her til morgen, og det skal jeg lige have tid til at tygge på. Det er et ambitiøst forslag. Jeg kan godt forstå det. Jeg tror også, at der er mange bilejere, der gerne vil have fjernet registreringsafgiften.

Undersøger hele værktøjskassen

Ellemann understreger, at regeringen allerede har taget initiativer, der skal hjælpe landmændene - og at man overvejer flere modeller.

- Det her er en meget alvorlig situation for dansk landbrug. Det er den mest alvorlige tørke, vi har været ramt af i 100 år, og det har store konsekvenser for mange landmænd. Det skylder vi at håndtere ordentligt, og vi skylder også at se på det her forslag, som vi ser på alt det andet, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Finansminister Kristian Jensen vil heller ikke love en afskaffelse af jordskatterne. Han siger, at forslaget vil blive undersøgt - men "vi undersøger hele værktøjskassen".

- Der er mange steder, man kan sætte ind, og vi undersøger lige nu, hvad der er den bedste måde at gøre det på. Der er ingen tvivl om, at der en række landmænd, der har brug for en hjælpende hånd efter et helt katastrofalt år, hvor sommeren har svedet deres afgrøder af. Vi er i gang med at kigge på det, men i stedet for at springe til en hurtig konklusion forsøger vi nu at undersøge, hvilke muligheder vi har, og hvordan vi kan sikre, at der også ligger en bred politisk aftale bagved, siger Kristian Jensen.

 

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.