Hjælp til ’klemte’ sommerhusudlejere: - I sidste ende er det her penge direkte ned i vores yderområder

Påsken og pinsen har været hård for turistbranchen. Derfor skal sommerhusudlejerne nu hjælpes, mener erhvervsministeren.

Coronakrisen har gjort ondt på den danske turistindustri, og det får nu regeringen til at ville hjælpe sommerhusudlejerne, fortæller erhvervsminister Simon Kollerup til TV MIDTVEST.

- Vi kan se i regeringen, at hele sommerhusøkonomien jo har været klemt under, at man i påsken og pinsen har været udfordret af, at der ikke kunne komme gæster til vores land. Vi ved jo, at sommerhusøkonomien fylder rigtig meget i yderområderne i Danmark, og derfor er vi som regering klar til at hæve det bundfradrag, man kan få for at leje sit sommerhus ud, forklarer han og uddyber:

- I sidste ende er det her penge direkte ned i vores yderområder. Det er penge, som er med til at støtte økonomien i en del af landet, vi ikke må glemme, når vi skal rette op på en krise.

Bundfradrag på udlejning af sommerhuse

Venstre er tilfredse

Venstre har tidligere foreslået, at bundfradraget skal fordobles. Derfor er Venstres turismeordfører Torsten Schack positiv overfor ministerens udmelding, fortæller han til TV MIDTVEST.

- Det er selvfølgelig tilfredsstillende, når regeringen foreslår de ting, som vi andre har foreslået først. Vi har længe sagt, at der var brug for at hjælpe de sommerhusejere, som for nogens vedkommende allerede har tabt mange penge i år. Hidtil har regeringen været afvisende, så vi er glade for, at de nu ser fordelen, siger han.

Hvorfor lige sommerhusudlejerne?

- Det kan heller ikke stå alene. Der er brug for yderligere tiltag, og det er så det, vi må forhandle med regeringen om. For vi synes, der er behov for mere.

Kender ikke niveauet

Selvom Venstre foreslår en fordobling af bundfradraget, så ved Simon Kollerup inden forhandlingerne med folketingets partier endnu ikke, hvilket niveau, bundfradraget skal hæves til.

- Nu tager vi forhandlinger om, hvordan man kan lave sådan en sommerpakke, hvor vi foreslår fra regeringen, at bundfradraget det kan indgå som noget, vi gerne vil løfte. Så må vi se, hvad vi ender på som niveau for det løft, siger han og slår fast:

- Det er i hvert fald helt mejslet i granit, at regeringen gerne vil lave et økonomisk løft for vores yderområder, og vi vil gerne finde et højere niveau for bunddraget i år.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.