Regeringen indgår aftale om grøn energi

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om vedvarende energi for perioden 2018-2019.

Her til aften indgik regeringen og Dansk Folkeparti en aftale om vedvarende energi. I aftalen sættes der over en milliard kroner af til at gennemføre årlige udbud af grøn energi i 2018 og 2019. Det er en aftale, hvor de bedste udbydere får støtte, uanset om det så er sol eller vind. Så længe prisen bare ikke overstiger 13 øre per kilowatt.

- Det er virkelig positivt, det er en hel ny tankegang, siger Thomas Danielsen, som er klima- og energiordfører for Venstre til TV MIDTVEST.  

Ifølge Thomas Danielsen er der blevet skrevet energihistorie.

- Vi har lavet en aftale, hvor vi for første gang i danmarkshistorien går ind og laver et udbud, hvor både sol og vind skal konkurrere, siger Thomas Danielsen.

Med aftalen kan der nu komme lidt ro på hos skatteborgerne og hos udbyderne.

- Dem, der udbyder vind og sol, ved nu, hvad de har at gøre med. De kan søge ind på 1,1 milliarder. De har tryghed for deres investeringer, og skatteborgerne har tryghed ved deres udgifter, siger ordføreren.

Det blev til en smal aftale uden om Socialdemokratiet og resten af venstrefløjen. En skuffelse mener Thomas Danielsen.

- Vi havde håbet at få Socialdemokratiet med, men det er som om, at venstrefløjen har blandet blod på ikke at lave en aftale. Lige meget hvad man har tilbudt, har de sagt nej til en aftale, siger Thomas Danielsen. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.