Regeringen bøjer sig for Konservatives kvælstof-krav

Regeringen kommer nu de Konservative i møde, og vil i deres udspil til en kommende naturpakke komme med tiltag, der betyder at udledningen af kvælstof sænkes i de kommende år.

Regeringen imødekommer de Konservatives krav om at sænke kvælstof-kravene de kommende år. Det meddeler miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) onsdag morgen til TV 2. Pengene til de kvælstofregulerende tiltag skal findes i de kommende forhandlinger om en naturpakke, som begynder inden længe.
Udmeldingen fra Esben Lunde Larsen kommer efter, at De Konservatives formand Søren Pape Poulsen tidligere på måneden i klare vendinger krævede, at regeringen skulle give en garanti for, at udledningen af kvælstof ville blive sænket i 2017 og 2018.   

- Jeg har nu haft god tid til at drøfte med de borgerlige partier, hvad de har af ønsker til pakken. Jeg har drøftet det med de grønne organisationer og landbruget. Omkring den 25. april præsenterer jeg så et egentligt udspil. Og jeg kan allerede i dag sige, at de Konservative vil blive imødekommet i det udspil, som regeringen præsenterer, med kvælstofreduktion, siger Esben Lunde Larsen.

   

Trak støtten til minister
Kravet fra det borgerlige støtteparti kommer efter det højspændte politiske forløb om landbrugspakken, hvor den nu tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) blev beskyldt for at sminke tallene bag pakken og få den til at fremstå grønnere end den reelt var. Forløbet betød, at Konservative erklærede mistillid til Eva Kjer Hansen - som endte med at trække sig som minister. Landbrugspakken blev imidlertid stemt igennem med Konservative stemmer, og de Konservatives ønske er altså nu, at effekterne af landbrugspakken afbødes i den kommende naturpakke.

De Konservatives ønske er, at naturpakken vil betyde 624 tons mindre kvælstof i 2017 og 2018, men Esben Lunde Larsen vil ikke give en garanti for, at tallet ender her.   

- Jeg lægger mig hverken fast på antallet af tons, antallet af virkemidler, eller økonomi - for der skal jo finansiering til. Det skal bero på både udspillet og forhandlingerne, og de foregår som bekendt bag lukkede døre. Men jeg kan sige, at De Konservative bliver imødekommet i forhold til ønsket om, at der kommer kvælstofreduktion i pakken, siger han.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.